En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

BLOG: Exfoliëren is een manier om jouw huid weer te laten stralen!

1024 513 Specialist Carolien van der Zee

Een gladde, vlekkeloze en stralende huid is natuurlijk wat iedereen wil. Naarmate we ouder worden vernieuwd de huid zich steeds trager en blijven onze ‘oude’ cellen steeds langer op de huid. Dit resulteert in een doffe, grauwe en vaak vlekkerige huid.

Wat is exfoliëren van de huid?
Met exfoliatie verwijder je dode cellen van de huid om zo de textuur en kleur van jouw huid te verbeteren, celvernieuwing te stimuleren en het opnamevermogen van jouw huid te verbeteren. Een ‘exfoliant’ is een ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert aan het huidoppervlak, zodat de nieuwe en gladde huid die daaronder zit direct zichtbaar wordt. Zie het als die oude tafel die je weer wilt opknappen, deze ga je ook eerst schuren om vervolgens in de lak te zetten voor het mooiste resultaat.

Welke soorten exfolianten zijn er?
Er zijn grofweg twee verschillende vormen van exfoliatie: mechanisch en chemisch. De meest bekende variant is de mechanische, en wordt ook wel scrub genoemd. Ieder type werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen unieke voordelen. Een mechanische exfoliant raden wij wel zeker af bij actieve onzuiverheden omdat de huid teveel kan stimuleren (waardoor je de huid kunt irriteren en actieve puistjes juist kunnen verergeren).

Wat is een chemische exfoliant?
Bij een chemische peeling wordt er een vloeibare oplossing aangebracht op de huid. Deze oplossing bestaat uit één of meerdere zuren die in staat zijn om oppervlakkig tot diep door te dringen in de huid. Laagje voor laagje verweken ze de huid. We spreken van een chemische peeling omdat de huidcellen veranderen wanneer ze in aanraking komen met een zure oplossing. Hierdoor kunnen zij niet meer functioneren en schilfert de huid af. Een chemische exfoliant maakt de huid glad en zacht en doet zo de huidtextuur en uitstraling verbeteren.

Hoe vaak exfoliëren?
Hoe vaak je kunt exfoliëren, is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoe gevoelig je huid is en wat je huid al gewend is. Zo is het belangrijk je huid te laten wennen aan exfoliatie en aan krachtige ingrediënten als salicylzuur, glycolzuur of retinol. Er zijn veel milde exfolianten op de markt die gerust iedere week kunnen worden gebruikt. Deze milde exfolianten verwijderen dode huidcellen op een zachte manier, en houden de huidbarrière intact. Zij bereiden de huid ook erg mooi voor op onze treatments, waar wij gebruik maken van krachtige ingrediënten tijdens onze peelings van Dermalogica en resurfacings van pHformula. Zo kunnen wij de celvernieuwing een enorme boost geven.

Lees hier meer over onze Dermalogica treatments en pHformula resurfacings.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?
Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen. Net als wanneer je iets te lang in de zon hebt gezeten.  Er is een kans dat de huid gaat schilferen. In veel gevallen schilfert de huid niet. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling niet effectief is. Het beste resultaat is na een week zichtbaar.

Tip!

Exfoliërende behandelingen verhogen de gevoeligheid voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om na het exfoliëren een moisturizer met hoge SPF aan te brengen en deze vervolgens minimaal 2-3 weken te gebruiken!

Vind je deze blog interessant en wil je graag een melding ontvangen als we een volgende blog publiceren? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf daarmee tevens op de hoogte van ander nieuws en onze acties!

Author

Specialist Carolien van der Zee

Wij hebben liefde en passie voor ons vak en delen geregeld de leukste nieuwtjes over nieuwe producten en behandelingen, Refresh events, tips of speciale acties op onze website. Wil jij op graag op de hoogte blijven? Dan kun je jezelf ook aanmelden voor ons nieuwsbrief of ons volgen op social media.

All stories by: Specialist Carolien van der Zee