Vitamine C; jouw multitasker!

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Vitamine C; jouw multitasker!

600 379 Specialist Carolien van der Zee

Dagelijks krijgen wij vitamine C binnen via onze voeding, essentieel voor ons lichaam. Maar wist je dat onze huid er ook heel blij van wordt en er maar een klein gedeelte naar toegaat? Zodoende zijn wij groot voorstander om deze ‘multitasker’ toe te voegen aan je huidverzorging en zeker in de komende zonnige periode.

Waarom wij dit een multitasker noemen:
1. Onmisbaar voor de productie van collageen
Het is essentieel voor de aanmaak van collageen en helpt zodoende onze huid stevig en soepel te blijven wat dus bijdraagt aan het verminderen van de tekenen van huidveroudering.

2. Beschermende werking als antioxidant
Het is een sterke antioxidant, die de vrije radicalen (die schade kunnen aanbrengen aan de weefsels) neutraliseert die veroorzaakt worden door milieuvervuiling, uitlaatgassen en de zon.

3. Huidherstel en genezing
Vitamine C is betrokken bij het herstel en regeneratie van de huid. Het kan helpen bij het verminderen van littekens en het versnellen van het genezingsproces bij wondjes.

4. Bescherming tegen zonneschade
Versterkt de werking van je spf en levert zodoende een bijdrage aan het verminderen van de schadelijke effecten van de zon op de huid.

5. Versterking van de huidbarrière
Bevordert de aanmaak van de huidlipiden, wat essentieel is voor het behoud van een goed vochtgehalte en zorgt zodoende voor minder roodheid, droogte en gevoeligheid.

Vitamine C is een gevoelig ingrediënt, met name voor lucht, licht en vocht. Maar wij hebben mooie stabiele producten die je makkelijk kan toevoegen in je huidverzorgingsroutine. Laat je adviseren door één van onze specialisten tijdens je treatment zodat jij de juiste producten hebt die passen bij jouw huidconditie en het seizoen.

Author

Specialist Carolien van der Zee

Wij hebben liefde en passie voor ons vak en delen geregeld de leukste nieuwtjes over nieuwe producten en behandelingen, Refresh events, tips of speciale acties op onze website. Wil jij op graag op de hoogte blijven? Dan kun je jezelf ook aanmelden voor ons nieuwsbrief of ons volgen op social media.

All stories by: Specialist Carolien van der Zee