Meld je aan voor onze volgende nieuwsbrieven

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Het exfoliatie seizoen is weer geopend

1024 633 Specialist Carolien van der Zee

De klok is een uur terug, een dekentje en kopje thee op de bank…. De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dus dat houdt in dat het exfoliatie seizoen weer geopend is!!! Fijne lijntjes, zonschade, hyperpigmentatie, dehydratatie, verstoppingen, ontstekingen en droogte… Klinkt dat bekend? Dan wordt het tijd om te exfoliëren.

Wat is exfolieren?
Exfoliëren is een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door verse, jonge cellen. Terwijl je dit leest dwarrelen er duizenden miniscule dode huidcellen van jouw huid… de menselijke huid produceert wel een miljoen nieuwe huidcellen per minuut!

Naarmate we ouder worden neemt het natuurlijke afschilferingsproces van de huid af wat een opeenhoping van dode huidcellen veroorzaakt. Daarnaast hebben we ook te maken met een vertraging in de celdeling en afname van collageen en elastine. De eerste tekenen van huidveroudering dienen zich aan; lijntjes, vale kleur, droogte et cetera. Dit is hét moment om de huid een extra boost te geven en te starten met exfoliaties zodat al die mooie verse jonge cellen komen bovendrijven en eventuele zonschade sneller laten verdwijnen.

Exfoliaties die je thuis kunt doen… & het verschil tussen een scrub en peeling
Mechanisch (scrub) verwijdert  dode huidcellen door middel van frictie (wrijving).  Daar kan een borstel of een zacht schurend middel (voorbeelden; maismeel, rijstzemelen of havermout) voor worden gebruikt. Het resultaat is afhankelijk van de druk en van de gebruikte ingrediënten. Kies nooit voor een product met fijngemalen pitten van fruit of noten. De huid kan daardoor geïrriteerd en beschadigd raken. Mechanische exfoliatie wordt ook wel scrubben genoemd.

Chemisch (peeling) maakt de huid glad en zacht door de “lijm” op te lossen waarmee dode huidcellen aan het huidoppervlak vastgeplakt zitten. Fruitzuren, Retinol en enzymen zijn voorbeelden van chemische exfoliërende ingrediënten. Dit is een effectievere manier van peelen dan met de mechanische scrub, doordat de ingrediënten in de huid trekken en daar de celvernieuwing doen laten versnellen waardoor deze mooie resultaten geven bij pigmentatie, fijne lijntjes en droogte in de huid.

Wist je dat… Exfoliatie door professionals wordt erkend als één van de meest effectieve behandelingen om het regeneratie proces van de huid te versnellen. Bij deze intensieve exfoliatiebehandeling wordt in verschillende lagen te werk gegaan en gebruik gemaakt van een mix van de meest geavanceerde cosmeceutische ingrediënten. Je ervaart direct resultaat en zichtbare huidverbetering. De intensiteit van deze behandeling varieert, en wordt afgestemd op de persoonlijke huidbehoefte.

Exfoliërende behandelingen in onze salon
Zoals wij al vaak aangeven in de salon, is thuisgebruik erg belangrijk voor het onderhoud van de huid, zodat wij in de salon natuurlijk een stapje verder kunnen gaan en de huid echt kunnen gaan verbeteren. Een exfoliërende behandeling is een geweldige manier om je huid te vernieuwen, te verhelderen en te verzachten. Ook fijne lijntjes en pigmentvlekken worden hierdoor verminderd, terwijl de elasticiteit van de huid wordt verbeterd. Wij voeren de volgende professionele exfoliaties uit in onze salon:

Microdermabrasie betekent letterlijk ‘het afslijpen van de huid’. Tijdens deze pijnloze behandeling wordt de huid vacuüm gezogen en worden er tegelijkertijd microkristallen tegen de huid aan gespoten. Dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag op een gecontroleerde, zachte manier wordt verwijderd.

BioSurface peeling is een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing. Deze peeling helpt bij het verminderen en voorkomen van pigmentproblemen en onzuiverheden, en draagt bij aan het verminderen van tekenen van (voortijdige) huidveroudering. In tegenstelling tot traditionele chemische peelings, raakt de huid bij de BioSurface peeling niet onnodig beschadigd. Er wordt gestreefd naar de grens waarop het hoogst haalbare resultaat te zien is, zonder de huidbarrière te schaden. Hierdoor is geen hersteltijd nodig. Integendeel, je huid zal er gezond uitzien en zacht aanvoelen.

Ontdek onze exfoliatie behandelingen:

Er zijn talloze opties om in deze periode je huid een flinke boost te geven en zoals altijd adviseren wij je graag in de salon wat nu het beste bij jouw huidconditie past om zo voor jouw huid de hoogst haalbare resultaten te verkrijgen. Je kunt via onze website, wanneer het jou uitkomt, eenvoudig online reserveren voor een gratis Face Mapping® huidanalyse op maat en ontdek jouw persoonlijk huidverzorgingsprogramma. Wij nemen daarna contact met je op zodat we samen een afspraak in kunnen plannen.

Author

Specialist Carolien van der Zee

Wij hebben liefde en passie voor ons vak en delen geregeld de leukste nieuwtjes over nieuwe producten en behandelingen, Refresh events, tips of speciale acties op onze website. Wil jij op graag op de hoogte blijven? Dan kun je jezelf ook aanmelden voor ons nieuwsbrief of ons volgen op social media.

All stories by: Specialist Carolien van der Zee