Acne treatments

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Ontdek onze Acne treatments

Acne Vulgaris oftewel acne is de officiële term voor (jeugd)puistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne, maar het komt ook steeds meer voor bij volwassenen. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken acne aan te wijzen. Het betreft over het algemeen een goedaardige aandoening van de huid die bij de ene persoon meer uiterlijke en/of psychosociale problemen kan geven dan bij de andere.

 • Hoe ontstaat acne?

  Er spelen verschillende factoren een rol bij het ontstaan van acne. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de talgafvoerbuis, waardoor deze extra nauw wordt. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren tal van bacteriën, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg vervolgens omzetten tot irriterende vetzuren. Door deze factoren zal de verstopte talgafvoerbuis gaan uitzetten en uiteindelijk gaan scheuren, waardoor de irriterende stoffen in de aangrenzende huid terecht komen en daar een ontsteking gaan veroorzaken. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

 • Wat kan je zelf aan acne doen?
  • Blijf van de ontstekingen en puistjes af. De kans dat je de acne verergert of zelfs blijvende littekens veroorzaakt wordt hierdoor sterk vergroot.
  • Gebruik als vuistregel voeding met een lage glycemische index, zoals fruit, groentes, noten en verse en vette vis. Dit is voeding dat de bloedsuikerspiegel slecht langzaam zal laten stijgen en bevatten veel vitamines en mineralen. Frisdranken, energy drinks, snoep, chips, vruchtensappen en zelfs VitaminWater zijn grote boosdoeners volgens de laatste gepubliceerde studies.
  • Nuttig zo min mogelijk melkproducten. Naast de hoge glycemische index, bevat zuivel nog een ander probleem; de hoge dosering hormonen in melk zijn identiek aan de menselijke hormonen. Dit leidt tot verhoogde talgproductie, wat de acne verergert.
  • Gebruik geen cosmetica die te agressief zijn en ook geen comedogene/verstoppende ingrediënten bevatten zoals minerale oliën.
  • Ga regelmatig met zoveel mogelijk van je huid in de zon, liefst midden op de dag, maar kortstondig. Verbranden mag nooit! Extra zonlicht zorgt voor meer vitamine D3 en activeert het immuunsysteem waardoor de overmatige bacteriële activiteit zal worden afgeremd en beperkt.
  • Probeer je stress niveau naar beneden te halen. Stress verhoogt de aanmaak van bepaalde hormonen en zal de acne verergeren. Ga regelmatig sporten of andere activiteiten die jouw stress niveau zullen verlagen.
 • Wat kan er aan gedaan worden?

  Acne is soms moeilijk te behandelen, aangezien er zoveel factoren invloed hebben op de huid, zowel inwendig (erfelijke en hormonale factoren) en uitwendig (voeding en stress). Voorafgaand aan de behandeling zullen we eerst een uitgebreide intake gesprek afnemen, van daaruit zullen wij ons behandelplan gaan maken aangepast aan jouw huid. Er is geen standaardbehandeling voor acne, aangezien elke huid en lichaam weer anders is en zijn eigen aanpak nodig heeft om tot zoveel mogelijk resultaat te komen. Naast de behandeling in de salon is het van belang om ook thuis de huid goed te behandelen om optimaal resultaat te behalen. Hierover zullen wij je ook, geheel vrijblijvend adviseren.

 • Vergoedingen

  Wij zijn aangesloten bij de Anbos en gespecialiseerd voor het behandelen van acne treatments. Daardoor is het mogelijk, afhankelijk van de zorgverzekering, om jouw acne treatment te laten vergoeden. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor jouw mogelijkheden of klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Prijsoverzicht
Acne treatment 35 min (alleen mogelijk in kuurverband); € 45,-
Acne treatment 45 min; € 60,-
Acne treatment 60 min; v.a. € 70,-
PH formula acne treatment
35 min € 65,- (alleen mogelijk in kuurverband)
45 min € 85,-
Refresh specialist en eigenaresse Carolien
REFRESH SPECIALIST & EIGENARESSE: CAROLIEN

Hou rekening met eventuele vergoedingen
“Wij zijn gespecialiseerd voor acne treatments. Daardoor is het mogelijk, afhankelijk van je zorgverzekering, om jouw acne treatment te laten vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor jouw mogelijkheden.

Boek handig online jouw intake. Tijdens jouw vrijblijvende intake worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. Wij inspecteren de huid en stellen vervolgens samen met jou een persoonlijk behandelplan op.”

Meer informatie over behandelingen en vergoedingen voor het verhelpen van huidproblemen