Behandeling van couperose

Door de huidtherapeute van Cosmetique Totale

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Couperose verwijderen kan veilig en effectief

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes / ‘spider naevi’ of tele’s / ‘teleangiëctastieën’ genoemd.

De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar jouw gezondheid en bespreekt zij met je de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie je gebruikt en/of kort geleden gebruikt hebt. Bescherm je huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een onderhoudsbehandeling.

Wil je graag persoonlijk advies?

Dat kan! Reserveer dan een gratis en vrijblijvend consult. In een persoonlijk gesprek met onze huidtherapeut ontvang je alle informatie die past bij jouw situatie. Zij kan dan het probleemgebied zorgvuldig beoordelen en je een gedegen advies geven over welke behandelmethode in jouw situatie tot de beste resultaten zal leiden. Ook kan ze vertellen of de behandeling door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed en of je hier een verwijzing voor nodig hebt van je huisarts of dermatoloog.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale en om een afspraak te plannen.

HUIDTHERAPEUTE COSMETIQUE TOTALE: SHERILYN

We behalen snel goede resultaten
“Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, zie je een algehele huidverbetering van 50-75%. “

Meer informatie over behandelingen en vergoedingen voor het verhelpen van huidproblemen