Cryotherapie

Verwijderen van diverse goedaardige huidafwijkingen

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Een behandeling met de CryoPen is bedoeld voor het verwijderen of verminderen van goedaardige huidafwijkingen en kan overal op het lichaam worden ingezet. Hieronder zie je de meest voorkomende indicatie voor een CryoPen behandeling. Als je een plekje hebt waarvan je twijfelt of je deze ook kunt laten behandelen kun je altijd contact opnemen.

  • Fibromen (steelwratjes)
  • Wratten/Voetwratten
  • Ouderdomswratten
  • Pigmentvlekken
  • Actinische Keratose
  • Bindweefselbultjes

De CryoPen werkt door middel van bevriezing met lachgas (N2O). Tijdens de behandeling wordt door middel van een speciale pen, waar het lachgas uitkomt, het te behandelen plekje bevroren. Onder het behandelde plekje zal een nieuwe huid groeien. De huid die bevroren is zal er vanzelf afvallen. De behandelde huid gaat in principe niet open tijdens de behandeling. De behandeling kan een beetje gevoelig zijn, maar wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de indicatie. Voor kleine afwijkingen ongeveer geldt 1 tot 3 behandelingen. Voor grotere afwijkingen geldt meestal 3 – 7 behandelingen.

Na de behandeling
Na de CryoPen zal er wat roodheid en zwelling rondom de behandelde plek aanwezig zijn. Dit is over het algemeen na een paar uur verdwenen. Meestal komt er na enkele dagen een korstvorming op het behandelde plekje. Met ongeveer 2 weken zal deze korst eraf gevallen zijn. Dan komt er over het algemeen een lichtroze huid tevoorschijn. Deze huid kleurt in de loop der tijd vanzelf weer bij.

In principe kun je na een CryoPen behandeling alle dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Je moet de huid goed beschermen tegen de UV-straling, dit voorkomt pigmentverschuivingen. Ook is het verstandig de eerste 48 uur na de behandelingen wrijving te voorkomen en geen sauna of hete douche/bad te nemen.

Prijsoverzicht
i.c.m. facial treatment vanaf € 25,-
Losse behandeling vanaf € 35,-
Refresh specialist en eigenaresse Carolien
REFRESH SPECIALIST & EIGENARESSE: CAROLIEN

Cryotherapie is het bevriezen van ongewenst weefsel met vloeibaar lachgas. Met de Cryopen kan dit tot op de millimeter nauwkeurig. Het weefsel sterft af en wordt vervangen door gezond weefsel. Een simpele maar zeer effectieve methode voor het verminderen en/of verwijderen van goedaardige huidafwijkingen.

Of ontdek alle Refresh huidverbeterings treatments
Meer informatie over behandelingen en vergoedingen voor het verhelpen van huidproblemen
[/vc_column]