Behandeling van kalknagels en schimmelnagels

Door de specialiste van Cosmetique Totale

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

De termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt

Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

De behandeling voelt aan als meerdere gemene prikjes. De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan.

Het is belangrijk dat je de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd, dit kun je voor de behandelingen laten uitvoeren door één van onze gespecialiseerde pedicure.

Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.

Wil je graag persoonlijk advies?

Dat kan! Reserveer dan een gratis en vrijblijvend consult. In een persoonlijk gesprek met onze specialiste ontvang je alle informatie die past bij jouw situatie. Zij kan dan het probleemgebied zorgvuldig beoordelen en je een gedegen advies geven over welke behandelmethode in jouw situatie tot de beste resultaten zal leiden. Ook kan ze vertellen of de behandeling door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed en of je hier een verwijzing voor nodig hebt van je huisarts of dermatoloog.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale en om een afspraak te plannen.

COSMETIQUE TOTALE SPECIALISTE: SHERILYN

Hoe werkt een behandeling?
“We maken gebruik van de Inmode, een laser en/of licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.”

Meer informatie over behandelingen en vergoedingen voor het verhelpen van huidproblemen
[/vc_column]