Behandeling van pigment

met diverse behandeltechnieken

En blijf helemaal op de hoogte van onze acties, tips en nieuwtjes.

Een gave egale huid wil iedereen wel

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Melanine is het pigment dat huid en haar kleur geeft. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon. Maar door een verstoring van dit proces kan de huid pigmentvlekken of verkleuringen krijgen.

Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van pigmentatie:

  • Teveel UV-stralen. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie.
  • Hormonen. Een zwangerschapsmasker is een vorm van hyperpigmentatie veroorzaakt door hormonen. Ook de pil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan dit veroorzaken.
  • Na een ontstekingsproces. Dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwonding van de huid.

Het behandelen van pigmentatie is mogelijk met:

Een mechanische peeling voor de huid. Perfect in te zetten om de huid te egaliseren en het proces van huidveroudering tegen te gaan. Lees hier meer over microdermabrasie.

een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing. Deze resurfacings zijn ontwikkeld door huidexperts en helpen bij het verminderen en voorkomen van pigmentproblemen en onzuiverheden, en draagt bij aan het verminderen van tekenen van (voortijdige) huidveroudering. Lees hier meer over pH Formula.

Dit is een veilige, niet-invasieve behandeling. De techniek combineert bipolaire radiofrequentie (RF) met een licht/laser. Met elke puls verbetert de textuur en de teint van de huid. Pigmentvlekken, zonbeschadigingen en ook couperose zullen verminderen. Na een behandeling zal de huid er veel gladder, gezonder en jonger uit zien. Lees hier meer over onze samenwerking met Cosmetique Totale.

Met de behandeling kunnen zowel pigmentvlekken op de lichte als op de getinte huid goed behandeld worden. Deze IPL behandeling is geschikt voor pigmentvlekken op het gelaat, decolleté en lichaam. Lees hier meer over onze samenwerking met Cosmetique Totale.

De Fractora is een populaire behandeling voor huidverjonging en zorgt er daarnaast voor dat ouderdomsvlekken, zonbeschadigingen, melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd) en pigmentvlekken verminderen. Deze behandeling kan ook worden ingezet om littekens, rimpels en grove poriën te behandelen. Omdat deze methode alleen gebruik maakt van radiofrequente energie (RF) is het mogelijk om alles huidtypes en huidskleuren te behandelen. Zodoende kan er ook pigmentvlekken op de donkere huid mee worden behandeld! Lees hier meer over onze samenwerking met Cosmetique Totale.

Resultaten pigmentvlekken verwijderen

Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen zie je een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling zie je het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied kunnen gesprongen vaatjes tevens verminderen afhankelijk van de gekozen behandeltechniek. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.

Risico's en complicaties

Afhankelijk van de gekozen behandeling kan de huid lichtrood en ook iets gezwollen zijn. Na een paar uur is dit weg. Er kunnen bij de medische behandelingen kleine korstjes op de pigmentplekjes ontstaan. Dit is goed, maar zorg dat je niet aan de korstjes krabt om littekenvorming te voorkomen! Geef altijd aan welke medicatie je gebruikt en/of kort geleden gebruikt hebt.. Bescherm jouw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen. Volg de adviezen en richtlijnen goed op zodat je jezelf verzekerd van het beste resultaat.

Wil je graag persoonlijk advies?

Dat kan! Reserveer dan een gratis en vrijblijvend consult. In een persoonlijk gesprek met onze specialiste ontvang je alle informatie die past bij jouw situatie. Zij kan dan het probleemgebied zorgvuldig beoordelen en je een gedegen advies geven over welke behandelmethode in jouw situatie tot de beste resultaten zal leiden. Ook kan ze vertellen of de behandeling door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed en of je hier een verwijzing voor nodig hebt van je huisarts of dermatoloog.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale.

REFRESH SPECIALIST & EIGENARESSE: CAROLIEN

Selectie van de juiste behandeling
“Na een uitgebreide intake, de Refresh Skin Check, waarbij wij gebruik maken van onze huiddiagnose apparaat Observ en Face Mapping zullen we samen het optimale behandelplan opstellen voor jouw pigmentatieprobleem. Je krijgt advies over welke behandeling voor jou het meest geschikt is, hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en hoe je thuis producten moet gebruiken. Dankzij onze samenwerking met onze specialiste van Cosmetique Totale kunnen wij er ook voor kiezen om gebruik te maken van laser, IPL of radiofrequente therapie.”

Meer informatie over behandelingen en vergoedingen voor het verhelpen van huidproblemen
[/vc_column]