Couperose


Couperose verwijderen kan veilig en effectief

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes / ‘spider naevi’ of tele’s / ‘teleangiëctastieën’ genoemd.

 • Hoe werkt een laserbehandeling van couperose?

  De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

 • Hoe snel zie ik resultaat?

  Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.

 • Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

  Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar jouw gezondheid en bespreekt zij met je de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie je gebruikt en/of kort geleden gebruikt hebt. Bescherm je huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

 • Nabehandeling couperose

  Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, zie je een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een of enkele onderhoudsbehandeling.

Consult en vergoeding

Tijdens jouw gratis en vrijblijvende intake worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. Onze huidtherapeute Mariëtte inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het soort couperose behandeling wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Ook worden er voor- en na-foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren.

Wij werken samen met huidtherapeute Mariëtte van Cosmetique Totale en zij is HBO geschoold en BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zodoende heb je in sommige gevallen geen verwijsbrief nodig van jouw huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je zien of en in welke mate je een behandeling vergoed krijgt of klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale en op welke datums Mariëtte weer bij ons aanwezig is in de salon.

Ontdek onze treatments