Kalknagels en Schimmelnagels

De termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt.

Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

Hoe werkt een kalknagel behandeling?

De elos maakt gebruik van laser en/of licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

 • Doet een kalknagelbehandeling pijn?

  De behandeling voelt aan als meerdere gemene prikjes. De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan.

 • Hoe kan ik mijn nagels thuis het beste verzorgen?

  Het is belangrijk dat je de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd, dit kun je voor de behandelingen laten uitvoeren door één van onze gespecialiseerde pedicure.

  Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.

 • Kosten en vergoedingen

  Kalknagel laser behandelingen worden helaas nergens vergoed. Dat is jammer omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is. Een kalknagelbehandeling is er al vanaf € 65,-.  Als je beide voeten laat behandelen, dan kost het €95,- per behandeling. Maak gauw een afspraak met Mariëtte om te kijken wat er voor jou mogelijk is.

De laser behandelingen worden uitgevoerd door onze huidtherapeut Mariëtte van Cosmetique Totale, gespecialiseerd in Elos laser behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut adviseert je tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale en op welke datums Mariëtte weer bij ons aanwezig is in de salon.

Ontdek onze treatments