Littekens en striae

Wat zijn littekens?

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat. Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens worden effectief behandeld.

 • Striae littekens verwijderen

  Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

 • Operatieve littekens verwijderen

  Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kunnen littekens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Operatie littekens of snijwondlittekens kunnen emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de littekens zit een nare herinnering gebonden of de littekens kunnen invloed hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

  Operatie littekens worden veilig behandeld met de resultaatgerichte eMatrix methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

 • Brandwonden littekens verwijderen

  Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwondenlittekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwondenlittekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. Zowel jonge als oude brandwondenlittekens worden behandeld met de eMatrix methode. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwondenlitteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

 • Acne littekens verwijderen

  Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acne-littekens. Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acne-littekens te voorkomen. Acne littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan. Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een (medische) peelings of een eMatrix laser behandeling. De behandelingen zijn erop gericht om de acne littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

 • Litteken behandeling vergoed door zorgverzekeraar

  Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je zien of en in welke mate je een behandeling vergoed krijgt of klik hier voor meer informatie over vergoedingen. Na de behandeling krijgt je direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je de vergoeding waarop jij recht heeft op jouw rekening teruggestort van jouw zorgverzekeraar.

Wij werken samen met huidtherapeute Mariëtte van Cosmetique Totale en zij is HBO geschoold en BIG geregistreerd en is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zodoende heb je in sommige gevallen geen verwijsbrief nodig van jouw huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialist is direct toegankelijk, ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

De huidtherapeut adviseert je tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek voor welke behandeling je in aanmerking komt, zij stelt samen met jou het behandelplan op en voert de behandelingen uit. Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met Cosmetique Totale en op welke datums Mariëtte weer bij ons aanwezig is in de salon.

Ontdek onze treatments